Laptopi që karikohet me anë të rrezeve të diellit

Laptopi që karikohet me anë të rrezeve të diellit

Dielli dhe natyra nuk janë pikërisht një mjedis ideal për informatikën, vetëm nëse ju keni një laptop që karikohet nga rrezet e diellit, si laptopi Sol me sistem operativ Ubuntu.

 

Krijuar kryesisht për përdorim në vendet në zhvillim, me ndërprerje të energjisë elektrike (ose jo-ekzistente), ai është i pajisur me panele diellore që thithin energjinë e diellin kur hapet. Sipas OMG Ubuntu dhe kompanisë kanadeze të telekomunikacionit WeWi që e kanë ndërtuar atë, pretendojnë se bateria e SOL mund të zgjasë deri në dhjetë orë, duke e lënë atë vetëm dy orë në diell.

Laptopi që karikohet me anë të rrezeve të diellit

Sipas faqes zyrtare të pajisjes, Sol vjen me një procesor Intel, lidhje Wi-Fi, ekran HD dhe me një modul satelitor për lidhje me internetin.

Gana thuhet se do ta marrë laptopin e para, me një çmim prej 300$. Megjithëse laptopi nuk është saktësisht i përballueshëm, ky është të paktën pak më i lirë se laptopi me energji diellore nga Samsung.

Advertisements

Posted on August 13, 2013, in Home, Informacion Per Ju, Komjutera-Laptop, Lajme and tagged , . Bookmark the permalink. 2 Comments.

  1. Mary's web page ^_*

    Interesante 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: