Dielli artificial në Norvegji ?

Mirror-Project

Pesë muaj e vitit, duke filluar nga shtatori deri në mars, qyteti norvegjez Rjukan mbetet nën hijen e maleve përreth. Por zyrtarët kanë miratuar një projekt, që do të hedhë dritë mbi qytetin e vogël gjatë muajve të errëta të dimrit.

Si pjesë e projektit Pasqyra, inxhinierët kanë filluar instalimin e tre pasqyrave të mëdha drejtkëndëshe në faqet e maleve, që rrethojnë Rjukan .Këto pasqyra do të reflektojë rrezet e diellit poshtë në sheshin e qytetit, që do të bëhet një vend me diell gjatë muajve të dimrit.

Dielli artificial që ndriçon ditët e errëta dimërore në Norvegji

Pasqyrat prej 32.3 metër katrorë , të cilat janë gjetur normalisht në fermat diellore, do të kontrollohen nga një kompjuter qendror. Një sensor do të ndjekë diellin dhe do të lejojë pasqyrat të lëvizin, në mënyrë që të reflektohet sasia më optimale e diellit.

Qyteti po shpenzon 835.000$ në këtë projekt. Helikopterët kanë instaluar disa nga pasqyrat këtë muaj, të cilat do të testohen në shtator.

Advertisements

Posted on July 25, 2013, in Home, Lajme and tagged . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: