Si të fshini të dhënat nga një kompjuter i vjetër apo telefon

Si-të-fshini-të-dhënat-tuaja-nga-një-kompjuter-i-vjetër-apo-telefonNëse kërkoni që të asgjësoni dokumente të vjetra, si pasqyrat bankare dhe formularët tatimorë, ekspertët e sigurisë rekomandojnë që të grisni faqet e punës në mënyrë që të mos përdoren nga hajdutët e identitetit.

Kjo është një praktikë me të cilën duhet të jeni njohur të gjithë, pasi ajo mund të kthehet në rekomandimin kryesor për parandalimin e vjedhjes së identitetit.

Dihet se shumë konsumatorë dhe organizata janë kthyer në një botë “pa letra”, dhe të dhënat që mbaheshin në një kabinet tani mund të ruhen në kompjuterin tuaj.

Por kompjuterët mund të zëvendësohen, dhe të vjetrit të dhurohen, riciklohen ose të rinovohen – shpesh ende me informacione të identifikueshme brenda. Kujdesuni që para se t’i flakni kompjuterët tuaj në rrugë të jeni siguruar që nuk keni lënë asnjë informacion tuajin në të.

Këto që thamë më lart nuk janë të dhëna të reja, por siç e dimë të gjithë “përsëritja është nëna e dijes.”

Advertisements

Posted on April 27, 2013, in Home, Informacion Per Ju. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: