HTML5- Pjesa 2

Për t’i ekzekutuar këto shembuj, duhet t’i ruani në një editor me prapashtesën .HTML

<!DOCTYPE html>
<html>
<body>

<canvas id=”myCanvas” width=”200″ height=”100″ style=”border:1px solid #000000;”>

</canvas>

</body>
</html>

Çfarë është Canvas?
Elementi <canvas> HTML5 është përdorur për të nxjerrë grafika zakonisht nëpërmjet scripting (JavaScript).
Elementi <canvas> është vetëm një enë për grafikë. Ju duhet të përdorni një skenar të vërtetë të nxjerrë graphics.
Canvas ka disa metoda për shtigjet vizatim, kuti, qarqet, karaktere, dhe imazhe të shtuar.
<!DOCTYPE html>
<html>
<body><canvas id=”myCanvas” width=”200″ height=”100″ style=”border:1px solid #c3c3c3;”>
</canvas><script>var c=document.getElementById(“myCanvas”);
var ctx=c.getContext(“2d”);
ctx.fillStyle=”#FF0000″;
ctx.fillRect(0,0,150,75); 

</script>

</body>
</html>

html55 Do të shfaqet ky imazh
<!DOCTYPE html>
<html>
<body>

<svg xmlns=”http://www.w3.org/2000/svg” version=”1.1″ height=”190″>
<polygon points=”100,10 40,180 190,60 10,60 160,180″
style=”fill:lime;stroke:purple;stroke-width:5;fill-rule:evenodd;”>
</svg>

</body>
</html>

Advertisements

Posted on April 21, 2013, in Home, HTML5, Informacion Per Ju and tagged , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: